Professorat

paloma

PALOMA G. DIAZ
Creadora multimèdia i comunicadora interessada en noves metodologies de desenvolupament de projectes creatius i docents. M’agrada generar confiança en els equips de treball i estableixo compromisos amb les organitzacions amb les quals col·laboro. Sóc proactiva i m’interessa especialment entendre com i per què es produeixen certs canvis, molts d’ells relacionats amb les noves tecnologies i el nostre entorn quotidià.
www.uncovering-ctrl.blogspot.com

 

valeria

VALERIA USTÁREZ (Coudre Studio)
Coudre és un estudi de ceràmica i artesania postdigital de Barcelona, format per Raúl Nieves, Jude Serena i Valeria Ustárez. En el seu recorregut han realitzat tallers d’impressió en 3D amb extrusió de pastes, per a clients com a perfums Puig, col·laboracions amb artistes i dissenyadors com Martí Guixé, i exposicions com On Flower Power a la Galeria Nazionale d’Art Modern i Contemporani de Roma.
www.coudre.studio

 

 jesus

JESÚS-ÀNGEL PRIETO VILLANUEVA
Doctor (2017) per la Universitat de Barcelona, amb la tesi “La lluita pel reconeixement dels oficis artístics i l’Escola Massana de Barcelona”. Profesor de l’Escola Massana, des de l’any 1979, exercint de coordinador director (1993–2000). Va instaurar i va coordinar el Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies (2014–19). Ha presidit l’A-FAD (2003–07), així com ha promogut i coordinat jornades sobre artesania contemporània, participat en consells assessors en diferents governs en l’àmbit de l’artesania i el disseny, i escrit articles i impartit conferències en aquestes matèries.
www.jesusangelprieto.eu

 

yukiko 

YUKIKO MURATA
Neix a Ishikawa, Japó 1961, va estudiar ceràmica, vidre i disseny a Barcelona, Kanazawa (Japó) i Copenhague. Ha fet exposicions individuals i col·lectives a diverses llocs com Barcelona, Zaragoza, Madrid, Andorra, Estats Units, Japó i diverses ciutats de Europa. Treballa de la mida més petita com botons a la mida més gran com el projecte arquitectònic, igual de les peces utilitàries a la instauració. Una altre cara professional és la docència a diversos llocs nacional i internacional, cursos de ceràmica, vidre, disseny i també tallers de sostenibilitat i ponències de la cultura japonesa.

 

irene 

IRENE PÉREZ
Nascuda a Terrassa al 1975, Irene Pérez es va llicenciar primer en fotografia i més tard en belles arts a la University of Illinois at Chicago. Va iniciar la seva carrera com a artista visual a Chicago on va trobar en els materials i tècniques tèxtils el llenguatge adequat per explorar idees sobre la identitat cultural i social, el gènere, el llenguatge i la transmisió de coneixements. A través i com a part de la seva pràctica artística, Pérez ha participat en varis col·lectius d’activisme social, feminista i mediambiental d’entre els quals cal destacar que és membre fundadora del grup Mitja Subversiva.
www.ireneperez.net

 

 nuria 

NURIA BITRIA
Professora d’Art Tèxtil a l’Escola Massana de Barcelona, on va arribar després d’una trajectòria multidisciplinària en el món de la creativitat. Llicenciada en Comunicació Audiovidual a la Universitat Complutense, s’especialitza en Estètica i Teoria de les Arts en la Universitat Autònoma de Madrid. Va ser directora d’art i escenògrafa en cinema de ficció i publicitari durant més de deu anys. Cursa els estudis d’Art Tèxtil a l’Escola Massana i els contínua a Bèlgica (KASK, Gent) on defineix el seu interès pel teixit de calada i estreta el seu vincle amb l’interiorisme. Realitza el Màster universitari en Creació Artística de la Universitat de Barcelona. Actualment és Directora Creativa de la marca de disseny tèxtil, Teixidors.

 

 grego

GREGO GARCíA TOVAR
Realitza estudis de joieria a l’Escola Massana amb el mestre Ramón Puig Cuyàs. La seva obra ha estat i segueix exposada en diverses exposicions en països Europeus, els Estats Units i el Canadà. Part de la seva obra forma part de col·leccions privades. Del 1993 al 95 forma part de la Junta Directiva d’Orfebres Fad, sent cofundadora del concurs internacional Enjoiat i participant com a jurat en diversos certàmens. Forma part del naixement de diversos col·lectius, LOCAL D, AL RAS, establint noves fórmules de cooperació entre joiers. El 2008 rep el premi del Col·legi Oficial de joiers i rellotgers de Barcelona. El 2003 va crear la Galeria Amarantojoies de la qual és la directora.
www.amarantojoies.com

 

santiago 

SANTIAGO PLANELLA
Santiago Planella (Olot, 1961) es llicencia en Belles Arts a l’Accademia di Belle Arti di Firenze al 85. Des d’aleshores ha realitzat projectes d’escultura pública, exposicions i performances en diferents àmbits culturals. Del 1998 al 2015 dirigeix l’estudi de disseny i projectes ceràmics intervento Santiago Planella a Sant Mori (Alt Empordà) especialitzat en intervencions arquitectòniques i paisatgístiques, peça utilitària i de gran format, ceràmica d’autor, disseny ceràmic... El 2016 obté el Màster de Producció i Investigació Artística a la facultat de Belles Arts de la UB. Actualment està fent un treball de recerca pràctica i teòrica com a doctorand sobre l’aportació de les pràctiques ceràmiques contemporànies al pensament posthumanista i a les noves materialitats. Des del 2013 combina aquestes activitats amb la docència al Postgrau d’Arts Aplicades Contemporànies i al Grau Universitari d’Art i Disseny a l’Escola Massana de Barcelona, adscrita a la UAB.

 

oscar

OSCAR GUAYABERO
Assessor en disseny, comunicació, producte, naming, gràfica. Professor en diverses escoles de Disseny de Barcelona. Organitzador d’esdeveniments. Teòric del disseny. Comissari d’exposicions de Disseny. Autor de diferents llibres i catàlegs sobre disseny i arquitectura. Articulista habitual en mitjans especialitzats. Vicepresident del FAD en dos mandats amb Juli Capella i Beth Galí com a presidents. Comissari general de l’Any del Disseny 2003.
www.guayabero.net