L’Escola

L’Escola Massana és el centre municipal d’Art i Disseny de la ciutat de Barcelona. Inicia la seva tasca pedagògica el 14 de gener de 1929 fruit del llegat del filantrop barceloní Agustí Massana.

La seva pedagogia es desplega a partir de diferents plans d’estudis, essent un centre únic i integral de referència en l’ensenyament de les arts i del disseny.

Des de la concepció transdisciplinar dels seus estudis de Grau en Arts i Disseny (UAB), als aprenentatges més disciplinaris dels seus vuit Cicles Formatius de Grau Superior o la interdisciplinarietat del seu Batxillerat Artístic, l’Escola Massana situa l’alumne com a epicentre de l’aprenentatge en dues direccions: l’aprenentatge del fer, a través de l’experiència en els diferents tallers de l’Escola, i l’aprenentatge del saber, a través de la recerca, el pensament i la reflexió crítica.

Així mateix, l’Escola Massana ofereix un Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies i cursos quadrimestrals de formació no reglada, tant d’iniciació com d’especialització, sota el nom genèric de Massana Permanent.

És voluntat històrica i pròpia de l’Escola Massana el permanent diàleg social, cultural i professional amb agents i institucions tant del context local, com de l’àmbit internacional.

El curs 2017–2018 l’Escola Massana s’ha traslladat de la seva seu històrica a l’Antic Hospital de la Santa Creu a un nou edifici, projectat per l’arquitecta Carme Pinós, situat a la Plaça de la Gardunya, al bell mig del barri del Raval.

Fotografies de Iñigo Bujedo-Aguirre

  • Escola Massana, centre d’art i disseny (3)
  • Escola Massana Barcelona, centre d’art i disseny
  • Escola Massana, centre d’art i disseny a Barcelona (3)