Taller experimental d’obra gràfica i paper fet a mà

Fabricar paper és una vivència que no et deixarà indiferent. El viatge comença ficant les mans a dins de la barreja de polpa i aigua.

Aixecar el full moll i copsar la seva força de matèria viva és la primera de les emocions que viuràs però no és l’única.

Estampar de mil maneres el paper fet per tu mateix representa la màxima implicació de l’autor amb l’obra gràfica. Llavors t’adones que aquest viatge només ha fet que començar i que aquesta vivència t’acompanyarà per sempre més.

Programa del curs

1. Objectius 

La proposta no és tan sols un curs per aprendre tècniques d’edició. És un espai d’investigació sobre una matèria tan ancestral com el paper i d’algunes de les formes que tenim per deixar-hi la nostra empremta gràfica. No cal que tinguis experiència perquè el que és això que t’oferim: una gran experiència.

2. Continguts

Preparació de la polpa amb fibres naturals. Pigmentació. Pulp painting. Pintura sobre la polpa. Tècniques de creació de taca i línia, spray, i blow-outs amb materials de reserva. Cianotipia. Serigrafía. Impressió digital no convencional. Tècniques híbrides experimentals. Tintes amb relleu, naturals, etc.

3. Metodologia

Experiència 100% pràctica orientada a potenciar la creativitat. Aprendre els coneixements bàsics de les diferents tècniques i deixar-se portar per la matèria i el color. Inclou una sessió de treball al Molí Paperer de Capellades (optativa)

4. Criteris d’avaluació

Assistència del 80%

Tema:
Docent

Victòria Rabal (Museu de Capellades)

Imma Ramos – Professora de Serigrafia i Estampació Tèxtil de l’Escola Massana.

Poncho Martínez - Enquadernador/DEEP Edicions Barcelona

Número d'hores
60h
Dates
27.2.20–11.6.20
Dies
dijous
Horari
16:30h–20:30h
Nivell
iniciació–mig
Idioma en el que s’imparteix el curs
CA / ES
Màxim d'alumnes
12
Preu
500€ + 100€ d’inscripció