Presentació del llibre de Ramon Guillen-Balmes

Dilluns 8 de Maig a les 19 h. Sala d’Actes

Diàleg obert amb Xavi Capmany, director de l’Escola Massana i Antònia Maria Perelló*, comissària de l’exposició “Agafeu-vos de la mà i pugeu a l’infern” al M|A|C Mataró Art Contemporani.

*La Dra. Antònia Maria Perelló ha obtingut el Premi ACCA 2016 a l’apartat de Recerca pel rigor en la investigació que ha dut a terme i que ha donat relleu a la vida i obra de Ramon Guillen-Balmes, des de tots els seus vessants com a artista, pedagog i pensador.

 

“L’obra de Ramon Guillen-Balmes ha estat objecte de múltiples revisions i sempre ha sigut abordada des de la seva singularitat. Certament, la seva personal vivència de l’art diferencia la seva producció de la d’altres artistes, però no és menys cert que, des de la perspectiva que inevitablement dóna el temps i l’anàlisi de materials documentals fins ara inèdits, es fan visibles determinats vincles, certes filiacions que proporcionen una nova dimensió a la seva obra, un tomb en les claus interpretatives de la mateixa que permet estimulants relectures que es venen a afegir a les preexistents.

Així mateix, ha arribat el moment d’identificar les dèries, les preocupacions i els interessos de Ramon Guillen-Balmes, com aquests es succeeixen o sobreposen en el temps i es plasmen en la seva obra. Volem també treure a la llum els noms de teòrics, escriptors i artistes que Guillen-Balmes admirava i que s’integren íntimament a la seva producció, com s’hi entreteixeixen també els dels seus amics i la gent estimada”.

Antònia Maria Perelló