CURS D’ESTIU EN ARTS VISUALS 2022

4–8.7.22

La Capella Centre d’Art – Escola Massana 

CONVOCATÒRIA OBERTA

Dirigida a l’alumnat de l’Escola Massana dels darrers cursos de Grau Universitari en Arts i Disseny (3r i 4t), i del darrer curs i PF / PI dels CFGS.

Exalumnes de l’Escola Massana de Grau Universitari en Arts i Disseny i dels CFGS.

El curs és gratuït limitat a 12 places.

Per primer cop l’Escola Massana i La Capella col·laboren per posar en marxa un curs d’estiu, de caràcter anual, que afavoreixi l’encontre i la convivència entre creadorxs professionals i estudiants d’art durant una setmana.

Amb vocació transdisciplinària i experimental, el curs vol promoure altres aprenentatges fora de l’aula, mitjançant una estructura de producció col·lectiva on cada estudiant pugui articular idees, explorar procediments i interactuar amb espais diversos, en un entorn d’intercanvi.

 

CARACTERÍSTIQUES DEL CURS

La primera edició d’aquest curs serà conduït per l’artista Estel Boada, seleccionada en la modalitat Projectes deslocalitzats en la darrera convocatòria Barcelona Producció 2022–2023. 

 

CONTINGUTS DEL CURS

Títol: TALAIA

L’acció surt d’un escenari, ja sigui un teatre, un parc o un carrer qualsevol. El paisatge genera una veu, interpel·la el cos i el pensament, genera crítica, humor i drama. Contemplant l’espai i el seu context històric i contemporani com a mapa d’estudi ideal per a treballar i investigar, TALAIA proposa una sèrie de dinàmiques vinculades amb la connexió directe entre espai, temps, memòria i producció. 

Durant el taller es faran diverses sortides i activitats vinculades amb l’art contextual, la performance, l’humor i l’art sonor. 

 

Calendari

–El curs tindrà lloc de dilluns 4 a divendres 8 de juliol.

–Horaris: Dilluns i dimecres: de 10h a 18h. Dimarts, dijous i divendres: de 10h a 14h

 

Mostra pública dels treballs

Els treballs artístics resultants del curs es presentaran públicament en un dels espais de La Capella la tardor de 2022.

 

Biografia de l’artista

Estel Boada Ibern (Mataró, 1991- https://estelboada.hotglue.me/), comença la seva carrera artística comissariant diferents projectes d’art contemporani el 2013 com son el “Ciclo Macarena” (cicle d’intervencions a l’espai públic), “El Ciclo del Siglo” (a Sant Cugat, llibrería El SIGLO conjuntament amb Anna Dot), Llucifest (BlancDeGuix, el Masnou, amb Anna Dot i Xavi Rodríguez Martín) o l’”Assalt” (Experimentem amb l’Art, Bcn). Ha creat instal·lacions i performances com “Brace for impact” (Can Felipa), “Nephentes” (Goethe Institut); “Ella, allà i després” (Blue Project Foundation), “De Kathedraal: la història de la construcció“ (Nau Estruch), “Phérein” (Sala d’Art Jove / Telefèrics de Bcn),”Vital, el musical” (NyamNyam i Antic Teatre), “No sóc una tovallola” (Centre d’Art Maristany de Sant Cugat); “IL·LUMINADES” (Museu Muhba amb el col·lectiu Pedra); “kslkkda” (La Virreina dins el Low Tech Music Sessions), “Esperit de Clor” (MAC, Mataró dins el projecte “Quasi veu”) i “El hechizo” (Madrid, Residencias Ey!MAD de Eystudio). També ha compartit el projecte radiofònic i editorial “Radio Fluorescer” (2015–2018) amb l’artista Xavi Rodríguez Martín. Ha realitzat diferents tallers vinculats amb art-educació al Sant Andreu Contemporani, la Fundació Miró, el Cercle Artístic de Sant Lluc, BlancDeGuix i el MACBA. Paral·lelament cavalca en diferents projectes musicals com “sosun.dance” (amb Daniel Moreno Roldán i Albert Sánchez) o “La Orquesta del Caballo Ganador” amb Za! Sara Fontán i Esperit! (Mau Boada), entre altres.

 

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS  

Les persones interessades han de presentar la següent informació:

– Una carta de motivació en què s’exposin les raons per participar en el curs mitjançat un document escrit, àudio o vídeo.

– Un dossier en PDF (màxim 10 Mb) amb la següent informació:

  • Dades personals: nom i cognoms, lloc i any de naixement, DNI, telèfon, correu electrònic, i estudis realitzats o en procés (especificant alumne/a o exalumne/a).
  • Currículum artístic comentat o statement (màxim 500 paraules)
  • Una selecció de treballs realitzats en l’àmbit de les pràctiques artístiques: màxim 5 treballs amb una breu descripció, una o més fotografies i la corresponent fitxa tècnica.

 

La documentació s’ha d’enviar amb l’assumpte SOL·LICITUD CURS ESTIU 2022 al correu: seminaris.arts@escolamassana.cat

 

TERMINI DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Ampliació del termini: fins al 23 de juny de 2022. 

El 27 de juny es donarà a conèixer el nom de les persones seleccionades.

  

SELECCIÓ

12 participants seran seleccionats.

La Comissió de Selecció està formada per:

David Armengol, director de La Capella

Estel Boada, artista

Jordi Canudas, cap de l’àmbit d’Arts Visuals de l’Escola Massana

Francesca Piñol, cap d’Acció Cultural de l’Escola Massana

 

CRITERIS BÀSICS DE VALORACIÓ

– Presentació de tots els documents que demana la convocatòria, en el format i dates sol·licitades.

– Que la documentació presentada faciliti el treball de la Comissió per la seva claredat i proposicions.

 

COMPROMÍS DE PARTICIPACIÓ

Les persones seleccionades s’han de comprometre a participar en totes les activitats vinculades al curs. La inassistència que no sigui justificada podrà comportar la cancel·lació de la seva participació.

 

L’Escola Massana Centre d’Art i Disseny, adscrit a la UAB, és de titularitat municipal i articula la seva oferta educativa sobre tres àmbits (arts visuals, arts aplicades i disseny) i en quatre nivells curriculars: Formació Bàsica (Batxillerat Artístic), Formació Superior Professional (Cicles Formatius de Grau Superior), Formació Universitària (Grau Universitari en Arts i Disseny Escola Massana-UAB i un Postgrau en Arts Aplicades Contemporànies), Formació Permanent (cursos de formació no reglada tant d’iniciació com d’especialització).

http://www.escolamassana.cat

La Capella és l’espai que l’Institut de Cultura de Barcelona dedica a la creació emergent. Durant els darrers anys la seva activitat s’ha centrat en l’organització d’exposicions amb la finalitat d’apropar al públic les propostes més innovadores dels artistes de la ciutat. Barcelona Producció, que es va iniciar el 2006, ara és el projecte central de la programació de La Capella. L’objectiu que persegueix és potenciar la participació dels artistes i professionals del sector, seleccionats per un jurat independent a partir de convocatòries públiques.

https://www.lacapella.barcelona/ca

 

 

Escola Massana

Barcelona, maig 2022