Visita a la col·lecció de vidre de la Casa Museu Amatller

Dimarts 11 octubre 2022
12:00 h -13:30 h
Passeig de Gràcia, 41. 08007 Barcelona
Més informació

L’Institut Amatller d’Art Hispànic conserva una de les col·leccions més importants de vidre a Europa amb una rica varietat d’estils, procedències i tècniques amb peces de vidre arqueològic, vidre medieval, majoritàriament islàmic, i de l’època moderna, de producció hispànica, principalment catalanes, aragoneses, valencianes o castellanes, amb una cronologia que oscil·la entre els segles XVI i XIX.

Amb tot això es van reunir més de 750 peces que permeten seguir l’evolució de l’art del vidre al llarg de més de tres mil anys.

La formació de les col·leccions de vidre de la Fundació Amatller representa l’esforç i l’entusiasme de diverses persones al llarg de més de 70 anys, durant la ultima dècada del segle XIX i la primera meitat del XX. L’impuls inicial vingué d’Antoni Amatller Costa (1851–1910, seguidament de la seva filla Teresa Amatller Cros (1873–1960). I finalment amb el nombrós donatiu del que fou president del seu Patronat, Joan Prats Tomàs i la seva dona M.Dolors Sedó Peris-Mencheta.

 

VISITES COMENTADES A CÀRREC DE:

Cristina Bartrès Gordils.
Ha centrat els seus estudis en les arts aplicades i el material arqueològic  en l’especialització de vidre. Conservadora i restauradora de material arqueològic i vitri, document gràfic, llibre antic i modern. Docent de disseny gràfic a l’EMAV.

Jordi Bonet.
Especialista en disseny i realització de vidrieres. Director de Vitralls Bonet, empresa fundada l’any 1923, especialitzada en restauració i conservació de vitralls per mitjà de tècniques modernes i bones pràctiques centenàries.

 

Aforament màxim: 30 persones.

Visita dividida en 2 grups de 15 pp

45’: visita a la col·lecció de vidre antic

45’: visita a la col·lecció vitralls

Visita vinculada a 2n curs del Cicle d’Arts Aplicades al Mur (docent Montse Alabau): 20 alumnes

+ INSCRIPCIÓ via Els DIJOUS oberta a 10 persones més.

Les persones interesades en fer la visita han d’enviar una sol·licitud d’inscripció a: seminaris.arts@escolamassana.cat
 

  • Col·lecció Casa Museu Amatller

    Col·lecció de vidre Prats Sedó de la Fundació Amatller.