Visita a l’exposició de vidre contemporani “El vidre, un viatger en el temps”

Una selecció de peces contemporànies que posa en valor la riquesa i la versatilitat d’aquest ofici artesà.

Dimarts 8 de novembre 2022
15:00 h
Centre Artesania Catalunya
C/ Banys nous no 11, Barcelona.
https://ccam.gencat.cat/ca/arees_actuacio/artesania/centre_artesania/exposicions/

 

Visita comentada a càrrec de Núria Torrente, presidenta de l’Associació Catalana d’Arts del Vidre. https://nuriatorrente.com/bio/

Aforament màxim: 45 persones.

Visita vinculada a 3r curs de Grau (docent Santiago Planella): 15 alumnes.

Les persones interesades en fer la visita han d’enviar una sol·licitud d’inscripció a: seminaris.arts@escolamassana.cat

 

El vidre porta acompanyant la nostra vida quotidiana des de l’antiguitat. Ha estat considerat un material noble, i en determinades èpoques, quasi un producte de l’alquímia. Avui en dia està present en infinitat d’àmbits i té tota mena d’aplicacions. Gràcies a la seva naturalesa, resistent i fràgil a la vegada, translúcida, amorfa, totalment reciclable i de gran bellesa, trobem el vidre com a protagonista indiscutible a l’arquitectura, i també convertit en formes utilitàries, incloent-hi productes de luxe com perfums o valuosos vins i licors. És present també en la ciència i la tecnologia. El vidre ens connecta, ja que la fibra òptica va revolucionar les comunicacions.

Al mateix temps, el vidre continua sent una matèria idònia per crear art. Un fabulós company de viatge de la humanitat, d’ànima transparent i esperit eteri.

Artistes participants:

Susana Aparicio, Daniel Orquín i Bianca Rebagliati (40 plumas), Agustina Ros, Cristine Baena, Esperanza Pascual, Juan López, Marta de Paz, Montserrat Duran Muntadas, Núria Torrente, Pilar Aldana-Méndez, Pròsper Riba, Joaquim Falcó i Txell Tembleque, Tiziana Chiara, Marta Masgoret, Andrés Belloví i Patrícia Naranjo (Agapurni).

Aquesta exposició és una iniciativa de l’ACAV, Associació Catalana de les Arts del Vidre, en el marc de l’Any Internacional del Vidre, amb la col·laboració del Consorci de Comerç Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Més informació: https://acav.cat/2022/09/29/el-vidre-un-viatger-en-el-temps/

 

  • Plenamar - Marta Masgoret

    Marta Masgoret, “Plenamar”

  • SiO2 - Miemesi

    SiO2, “Mímesi”