Monogràfic de vidre bufat i de la sarga

Del 15 al 18 de novembre 2022
Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet
http://www.museudelvidre.cat/

Curs adreçat a l’alumnat de Cicles Formatius d’escultura, industrial, joieria i mur, Grau i Postgrau.

 

Monogràfic dedicat a l’aprenentatge de la tècnica del vidre bufat amb canya i del folrat de garrafes de vidre amb sarga i altres fibres vegetals. Estarà impartit pel mestre vidrier Rafa Abdon –que dirigeix el Forn del Vidre de Vimbodí– i per l’artesana Mònica Guilera –especialista en la tècnica de cistelleria tradicional i contemporània en vímet–.

El monogràfic vol continuar la tradició de Vimbodí que es basa, d’una banda, en l’elaboració de garrafes en vidre bufat i, de l’altra, en el fet de protegir-les i adequar-les per al seu ús amb les tècniques de la cistelleria.

Les alumnes i els alumnes que hi participin adquiriran coneixements específics a través d’un aprenentatge pràctic de les dues tècniques. És una oportunitat única per formar-se en les tècniques del vidre bufat. Actualment, no hi ha pràcticament forns de vidre bufat en actiu en l’àmbit nacional i, per tant, es fa molt difícil accedir a un aprenentatge en aquesta especialitat.

Les alumnes i els alumnes rebran un diploma que acreditarà les hores de formació en aquestes especialitats.

  • Any del vidre 3
  • Any del vidre 2

PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS

Les persones interessades en participar-hi han de presentar:

  • Fitxa amb dades personals: nom complet, data i lloc de naixement, DNI, contacte e-mail i telefònic, i estudis i curs que s’està fent actualment.

  • Una carta de motivació (200 paraules) explicant perquè es vol participar en el  monogràfic, indicant també si s’ha realitzat algun treball en vidre o alguna  assignatura on es treballi amb vidre.​

LLIURAMENT D’INSCRIPCIONS

La inscripció s’ha d’enviar en un document PDF a:  seminaris.arts@escolamassana.cat

El termini de recepció finalitza el divendres 04 de novembre de 2022.

SELECCIÓ

El procés de selecció és a càrrec de l’equip docent coordinador, format per Montse Alabau, Martí Bover i Santiago Planella.

SESSIÓ INFORMATIVA

El dimarts 18 d’octubre a les 14:00 es realitzarà una presentació del Monogràfic a la Sala d’Actes de l’Escola Massana per explicar tots els detalls.