Presentació de dos projectes editorials singulars

Dijous 17 de novembre a les 13h

Pensée Nomade, Chose Imprimée (PNCI)

Amb Michel Aphesbero, Danielle Colomine, Jean Calens i Vicenç Altaió.

A mig camí entre la novel·la d’aventura i el catàleg raonat ­–dos gèneres editorials encara rarament associats– la publicació traça l’experiència pedagògica i artística del taller Pensée Nomade, editada per Michel Aphesbero i Danielle Colomine (4 Taxis) i Jean Calens a l’EBABX, Ecole d’Enseignement Supérieur d’Art de Bordeaux, del 1989 al 2013. Durant prop de 25 anys, es va procurar reinventar les condicions i les modalitats de l’ensenyament de l’art tant com la pràctica artística mateixa, a partir de l’herència barrejada de la contracultura, de la Internationale Situationniste, de Martin Kippenberger, de Walter Benjamin, o el saber local del Sud Occidental.

L’Estació

Amb Frederic Amat, Estela Robles, Manuel Guerrero Brullet, Martí Guinovart, Ricard Ibernon i Sesé Rubio de Tinta Invisible, i amb Anna Pahissa de Múltiplos.

L’Estació és una revista transatlàntica multilingüe d’arts, poètiques i polítiques, amb l’ambició de contribuir al debat crític i cultural i a l’encreuament d’idees, imatges, llengües, disciplines i singularitats. Té una periodicitat estacional (quatre per any) i ofereix en cada lliurament el diàleg obert i inèdit entre un creador d’imatges (artista visual, arquitecte, músic, etc.) i un escriptor (poeta, filòsof, assagista, etc.). Es publica en versió en paper i digital.

Sala d’actes de l’Escola Massana.
Dijous 17 de novembre a les 13h.