SEMINARI D’IMPRESSIÓ EXPERIMENTAL

Mostra

11.4.18–24.4.18
Espai Trans

Mostra dels resultats del 8è Seminari d’Impressió Experimental Xavier Nogués–Escola Massana, dut a terme en col·laboració amb Istituto superiore per le industrie artistiche d’Urbino. Seminari celebrat del 10 al 19 de juliol de 2017.

“El motiu d’inspiració d’aquest darrer seminari ha estat el Studiolo del duc Federico situat al Palazzo Ducale de la ciutat. L’estudi, que fou el despatx particular del duc, està recobert de marqueteria en que destaquen les portes entreobertes d’armaris que deixen veure llibres, instruments musicals i altres objectes. A la part superior de l’estança hi ha els retrats de personatges il·lustres de la poesia, la filosofia i el pensament. Val a dir que el leitmotiv escollit per al seminari connecta molt bé amb l’artista noucentista Xavier Nogués, doncs dues de les més destacades intervencions del dibuixant, gravador, pintor, muralista i ceramista foren la decoració del saló de la casa barcelonina del mecenes Lluís Plandiura –en que sobresurten les pintures dedicades a les quatre estacions i al folklore i el paisatge catalans– i la decoració del despatx d’honor de l’alcalde a l’Ajuntament de Barcelona –protagonitzada per al·legories pictòriques de la puixança econòmica de la ciutat i del renaixement espiritual de Catalunya al segle XIX–.

Així doncs, en aquest seminari hi trobem interrelacionats el Renaixement italià del segle XV i el noucentisme català del segle XX, i el nostre desig és que aquest bagatge del passat serveixi als joves artistes del present a aprendre, obrir-se camí i acabar aportant a la societat el millor de si mateixos.”

Josep M. Cadena
President de la Fundació Xavier Nogués

També es mostraran els artefactes de la setena edició. Durant la mostra es presentarà el catàleg d’aquesta darrera edició.

S’inaugura l’11 d’abril a les 19h.